Blog Listing

Jigsaw Planet – Spela och designa pussel

Gillar du pussel? På Jigsaw Planet hittar du tusentals olika pussel. Att lägga pussel är inte bara kul utan du övar även på rumslig medvetenhet, problemlösning och koncentration. Alla pusslen är gratis och har gjorts av användarna. Du kan skapa pussel av dina egna bilder och sedan ladda upp på Jigsaw Planet. Du kan göra pussel på mellan 4 och 200 bitar.Jigsaw Planet erbjuder ett kreativt sätt att lära sig spela och designa pussel på, både för vuxna och för barn. För att göra det mer spännande kan du gömma ledtrådar inne i pusslet och du kan även skicka pussel till dina vänner. Allt du behöver för att kunna spela är en Java-aktiverad webbläsare. Inga andra program eller plugins behövs.

Hur spelar du pussel?

Det är enkelt att koppla ihop pusselbitarna, trots att du måste vara noggrann så att de passar väl ihop. När två bitar kopplas samman hörs ett klick, oberoende på var på spelytan de befinner sig. Om du har en speciell målgrupp i tanken när du designar ett eget pussel kan du anpassa formerna på bitarna. Till exempel finns enklare former som passar utmärkt för barn.

Fördelar med att registrera ett konto

Du behöver inte skapa ett konto för att spela gratis pussel. Det har dock vissa fördelar med att registrera sig, exempelvis kan du påbörja ett pussel för att sedan avsluta det vid ett senare tillfälle. Om du registrerar ett konto kan du även sortera dina pussel så att du enklare kan hitta dina favoriter. Du kan till och med samla dem under olika kategorier.

Designa egna pussel

Utbudet är enormt på Jigsaw Planet. Eftersom alla har olika idéer om hur ett pussel ska utformas kan kvaliteten skilja sig enormt mellan olika pussel. Fördelen med detta är att du kan skapa dina alldeles egna varianter utefter de önskemål som du själv tycker är viktiga. Dessa kan du sedan ladda upp eller skicka till dina vänner. Förhoppningsvis kommer de gilla dem lika mycket som du.