Blog Listing

Allt du behöver veta för att spela Purpose Games

Brinner du för att lära dig något nytt? Purpose Games är en webbplats där du kan spela och skapa spel. Testa dina kunskaper genom att spela ett spel om andra världskriget, muskler i kroppen eller cellens olika delar. Du kan välja vilket ämnesområde som du vill utforska och utmana dig själv eller dina vänner. Purpose Games kan hjälpa dig när du studerar inför ett prov eller examen. Här finner du över 100 000 olika spel där du kan testa dina kunskaper i allt från vetenskap och geografi till ordförråd. Purpose Games är ett ställe där du både kan lära dig saker och ha kul.

Hur använder du Purpose Games

Traditionellt har studenter som förberett sig inför ett prov försökt memorera informationen. Två vanliga metoder för att komma ihåg saker är att skriva listor och små kort med information. På Purpose Games finns det en enorm databas med spel som täcker de allra flesta akademiska ämnesområden och även en del andra intressanta ämnen som bland annat stjärntecken. Registrerar du ett konto kan du dessutom kan skapa dina egna spel. Du kan välja om du vill göra spelet öppet för andra spelare eller om du enbart vill spela det själv. Att spela spel är ett perfekt inlärningsverktyg som är stimulerande och samtidigt kul.

Designa egna spel

Om du väljer att skapa ett eget spel kan du enbart välja mellan former och prickar på en bild eller ett flervalsformat. Alternativen när du designar ett spel är något begränsade, vilket är tråkigt eftersom den visuella aspekten är mycket viktig för att hålla spelare engagerade. Ett snyggt spel motiverar spelare och bidrar till en skön spelupplevelse. Dock är ämnen och antalet spel på Purpose Games nästan obegränsade. Du kan även delta i flertalet turneringar som finns på Purpose Games. Det är ett perfekt tillfälle att utmana dig själv och se om dina kunskaper kan mäta sig med andra spelare.